Projekter

Spektakulært telt ved Russispranget

Hallgruppen byggede et spektakulært telt ved Russispranget

Hallgruppen byggede under World Cup-løbene i Kvitfjell et spektakulært publikumstelt på kanten af Russispranget. Erfaringen fra blandt andet bygge- og anlægsprojekter gjorde det muligt.

– Vi har før opstillet mange telte i både et ujævnt og stejlt terræn, hvad enten de bruges til opbevaring, overnatning, byggeri eller anden aktivitet. Derfor var det sjovt at finde en løsning til det mest spektakulære tilskuersted på Kvitfjell, forklarer udviklingschef Thomas Eriksson i Hallgruppen.

Inspireret af Kitzbühl

Han har ledet arbejdet med publikumsteltet i samarbejde med Ole Kristian Kirkerud, der er leder af organisationsudvalget for World Cup-løbene på Kvitfjell.

– Vi vil altid gerne forbedre oplevelsen omkring nedløbene på Kvitfjell. Det er vigtigt at få liv flere steder på pisterne. Inspirationen til publikumsteltet ved Russispranget har vi hentet fra Mauserfallet i Kitzbühl og andre klassiske downhill-arenaer i Centraleuropa, siger Kirkerud.

Fri synlighed for alle

Under World Cup-løbene kunne tilskuere følge løbernes hop på op til 80 meter fra tribunen på verandaen udenfor eller inde på siddeområdet i det 15 gange 15 meter store telt. Teltet blev sat op på en stilladskonstruktion. Det havde store vinduer ud mod bakken, og våbenhuset var designet, så publikum kunne følge løberne, uanset om de sad inde eller stod udenfor.

Efterspørgslen er tilbage

– Arrangementer er det eneste område, hvor vi har lidt under pandemien. Nu er efterspørgslen tilbage. Det gælder både individuelle koncepter, såsom dette telt, og store telte til forsamlinger, som vi byggede i målområdet. Russisprang-teltet er nok noget af det mest unikke, vi har lavet på arrangementsiden, i hvert fald når det kommer til placering. Udover at være et godt sted at følge nedkørslerne, skal det være sikkert. Sikringen var derfor helt afgørende, siger Eriksson.

Ambitiøse planer

– Vi forestillede os i første omgang et almindeligt telt, men vi synes, det var sjovere, at Hallgruppen kom tilbage med mere ambitiøse planer for både telt og placering. De tilskuere, der købte billetter til teltet, havde en fantastisk oplevelse, fortæller Kirkerud.

Søger nye medarbejdere

Hallgruppen er i vækst og har en række koncepter tilpasset blandt andet byggeri og anlæg, beredskab, diverse forsamlings-, lager- og kontorbehov og arrangementer.

– Dagens vækst betyder, at vi nu søger nye medarbejdere til en række stillinger, både dem, der kan bygge telte på stejle skråninger, og dem, der kan lede denne og andre typer af projekter, siger Thomas Eriksson.

Foto: Shirin Kvalheim

Hallgruppen sikrer et hurtigt og effektivt byggeri af haller, lagre, produktionslokaler og kontorer til alle behov, nationalt såvel som internationalt.

> Vi sælger og udlejer bl.a. plasthaller, isolerede telte, arbejdstelte, lagerbygninger, kontorbygninger og flyhangarer i alu- og stålkonstruktioner samt arrangementsprodukter, presenninger og meget mere.

> 14 afdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Baltikum. Stor ingeniørafdeling på Frogner uden for Oslo, tilrettelagt for hurtig levering og rigget til yderligere høj kontraktvækst.

> 100 ansatte med lang erfaring i branchen.

> Virksomheden har eksporteret til over 40 lande og leverer haller til store dele af Europa samt flere lande i Mellemøsten, Afrika og Nord- og Sydamerika.