Nyheder

NATO’s teltlejr bygget af Hallgruppen

På en opgave for norske Forsvarsbygg etablerede Hallgruppen en 30.000 kvadratmeter stor teltlejr til NATO-øvelsen i Indre Troms. Teltlejren giver et forbedret niveau af komfort og funktionalitet for 4.000 allierede i forbindelse med Nordic Response. Denne øvelse træner operationer i koldt vejr fra januar til marts/april.

30.000 kvadratmeter telte tilpasset det nordiske klima

Teltdugen består af tre lag, hvor det yderste lag er en singel dug, der fungerer som luftbarriere og beskytter mod bidende kulde, det midterste lag er en isoleret dug, der holder på varmen, og det inderste lag af singel dug fungerer også som en luftbarriere, der både isolerer og reducerer støj. Hallerne er velisolerede, ventilerede og lydisolerede, hvilket giver et varmt og hyggeligt / godt indeklima. Et andet praktisk resultat af dette design er, at der ikke samler sig sne på toppen af teltene, hvilket igen reducerer behovet for vedligeholdelse og ressourceforbrug.

Konstrueret på erfaringer

Lejren blev konstrueret på baggrund af tidligere erfaringer. Den er blevet omhyggeligt tilpasset til at opfylde specifikke behov, herunder indkvartering, forplejning, hygiejne, uddannelse og meget mere. Over 4.000 sengepladser og andre nødvendige faciliteter er blevet bygget på Setermoen, Bardufoss, Elvegårdsmoen og Akkasæter i Blåtind skydeområde på mindre end seks måneder.

NATO-lejren blev konstrueret på baggrund af tidligere erfaringer. Den er omhyggeligt tilpasset til at opfylde specifikke behov, herunder indkvartering, forplejning, hygiejne, træning meget mere. Over 4.000 sengepladser og andre nødvendige faciliteter er blevet bygget på Setermoen, Bardufoss, Elvegårdsmoen og Akkasæter i Blåtind skydeområde. Dobbelt?

Etableringen af teltlejren er resultatet af et effektivt samarbejde mellem norske Forsvarsbygg Region Nord, lokalregionale myndigheder og POU (Projekt og Udvikling i Forsvarsbygg). Dette samarbejde gjorde det muligt for Hallgruppen at bygge en teltlejr på mindre end seks måneder.

*Foto på toppen af en midlertidig telthall fra et tidligere projekt.
___________________________

Tjek disse artikler for mere information (på norsk):
NRK, Norges nationale nyheder i Troms og Finnmark, 12. oktober 2023 (artikel)
NRK, Norges nationale nyheder, 27. august 2023 (video, tid 05:58 inde i nyhedsudsendelsen)
Folkebladet, lokale norske nyheder, 12. oktober 2023 (video)