Projekter

XL-Byg nye trælast i Hallgruppens telthaller

XL-Byg Brejnholt har i efteråret 2023 indviet deres nye byggecenter og tømmerhandel i Vejle. Den nye og topmoderne tømmerhandel, som folder sig ud over knap 15.000 m2, består blandt andet af to fleksible telthaller fra Hallgruppen, som rummer og overdækker forretningens trælast.

Med opkøbet af en 56.000 kvadratmeter stor grund i Vinding tog XL Byg Brejnholt Vejle i sensommeren 2022 det første spadestik frem mod flytningen af deres eksisterende byggemarked og trælasthandel og etableringen af en ny og topmoderne version lidt uden for centrum af Vejle.

Godt og vel et år senere kunne XL Byg Brejnholt i november endelig byde private og professionelle kunder indenfor til indvielsen af deres nye omgivelser – blandt andet til en trælasthandel, der med telthaller fra Hallgruppen er genopstået i nye rammer.

“Telthallerne som løsning er en win-win for vores forretning, idet den kombinerer det omkostningseffektive med det fleksible. Opsætningen er hurtig og enkel, og vi får en robust beskyttelse af vores træprodukter mod vejrlig, hvilket er afgørende for at opretholde kvaliteten og tilgængeligheden af vores træprodukter,” siger Lars Knudsen hos XL Byg Brejnholt Vejle.

De to telthaller fra Hallgruppen måler 25×40 meter og er centralt placeret på grundens store asfalterede område. I modsætning til de traditionelle stålhaller, har det i forbindelse med opførelsen af telthallerne ikke været nødvendigt at støbe i asfalten.

Stor vækstmotor

Opførelsen af de to telthaller til XL Byg Brejnholt Vejle markerer en positiv tendens hos Hallgruppen, der over de seneste år har gennemført flere vellykkede projekter for førende aktører inden for byggemarkeder og tømmerhandler.

Bagkataloget tæller blandt andet skræddersyede løsninger for andre trælast i branchen og senest for varehuset Harald Nyborg i Odense, som i 2022 fik opført en lagerhal på 4.000 m2.

“I branchen oplever vi stor efterspørgsel på vores hal-løsninger, netop fordi de imødekommer det altafgørende krav om fleksibilitet. Mulighederne for skræddersyede løsninger er mange, og så er de nemme at montere og demontere, hvilket giver maksimal effektivitet og komfort på arbejdspladsen,” siger direktør hos Hallgruppen, Kim Jansdorf.

Hallgruppen har de seneste år oplevet en markant vækst på det danske marked, forklarer Kim Jansdorf. Det kom særligt til udtryk i sommeren 2023, hvor Hallgruppen udvidede deres areal i Stege, som gik fra 20.000 til 40.000 kvadratmeter, ligesom et nyt domicil blev opført.

“Hos Hallgruppen forstår vi, at vækst kræver plads. Ved at fordoble vores areal i Danmark ikke alene cementerer vi vores position som den førende leverandør i Norden, men vi skaber også fundamentet for fortsat ekspansion og forbedring af vores service i Danmark og hele Europa. Skridtet er et klart signal om vores ambition om at vokse og udvikle os sammen med markedet og kunderne,” siger Kim Jansdorf.

________________________

Læse mere om denne sag:

Dagens Byggeri: Vejle: XL-Byg åbner ny trælast i telthaller