Nyheder

Hallgruppen satser stort i Tyskland

Efter en rekordomsætning i 2020 investerer Hallgruppen offensivt på flere nye markeder. Virksomheden etablerer sig nu med eget kontor i Tyskland med en målsætning om at nå en omsætning på 100 millioner kroner inden for få år.

Hallgruppen har vokset sig stærkere år for år siden etableringen i 2015. Sidste år kunne koncernen, der blandt andet sælger plasthaller, lager- og logistikbygninger i både alu- og stålkonstruktioner foruden arbejdstelte, arrangementtelte og -produkter, registrere en rekordomsætning på over en halv milliard kroner. Nu fortsætter væksten på nye markeder.

– Hallgruppen har som mål at blive en verdensomspændende leverandør og en betydelig international aktør. Vores ambition er at overstige 1 milliard kroner i omsætning i løbet af 2022. Etableringen af vores egen virksomhed i Tyskland er et af flere vigtige skridt, vi tager for at nå vækstmålet, uddyber adm. direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen.

Ikke ukendt marked

Koncernen har fra tidligere 14 afdelinger i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum og har eksporteret til over 40 lande, såsom Brasilien, Kina, Indien, USA, Belgien og forskellige lande i Afrika.

– Vi har allerede leveret flere telte, haller og sandwichbygninger til kunder i Tyskland, Belgien og Frankrig, så det er velkendte markeder for os. Udover Tyskland skal det nye selskab med kontor nær Frankfurt også håndtere eksport til nærliggende markeder som Schweiz og Østrig, siger Dalgaard.

Dalgaard ser også, at timingen er god til at komme tungere ind på det tyske marked, da mange leverandører dér har leveringsproblemer, fordi de ganske enkelt ikke får leveret råmaterialer.

– Det er et godt tidspunkt at komme ind på markedet og hjælpe bygherrer på det tyske marked, som har brug for leverancer til konkurrencedygtige priser. Med vores midlertidige og permanente stofstrukturer er vi en af ​Europas største virksomheder i branchen og eksperter i løsninger til lager, arbejdstelte og arrangementsfaciliteter, siger Dalgaard.

Skal ansætte flere i Tyskland

Som administrerende direktør i virksomheden har han selv fundet og ansat solide, lokale kræfter til at varetage den daglige drift.

– Gerhard Klotz bliver salgschef i Tyskland. Han har over 25 års brancheerfaring og et kæmpe netværk, så det bliver rigtig godt! Vi satser på at omsætte for 100 millioner i løbet af nogle år, understreger Dalgaard.

Derudover fortæller Dalgaard, at Hallgruppen søger flere sælgere og driftspersonale til kontoret i Tyskland, som skal være med til at opbygge dette marked fra start.

Konkurrencedygtige – i al slags vejr

Dalgaard mener, at Hallgruppen som norsk virksomhed har flere konkurrencefordele, når det nye marked skal erobres.

– Nordmænd har i umindelige tider været nødt til at gribe ind i al slags vejr og naturkræfter, som stadig nye dele af verden nu oplever. Hallgruppen leverer allerede produkter, der er tilpasset til at modstå verdens nye

klima med stadigt mere ekstremt vejr, og vi har medarbejdere med lang erfaring inden for ingeniørarbejde, som tager højde for dette. Det gør os ekstremt konkurrencedygtige, påpeger Dalgaard.